Karin Wahlberg är en av de författare som besökt oss flest gånger. Det beror helt enkelt på att vi tycker om henne och hennes böcker väldigt mycket. Därför är vi såklart glada att återigen hälsa henne varmt välkommen till oss måndag den 10 februari 19.00.

Karin Wahlberg är aktuell med nionde boken om Claes Claesson, ”De drabbade”. Sjukvårdsstrategen Carolina Broms hittas död i en enslig sommarstuga utanför Dalby i den skånska bokskogen. Ett kallblodigt överfall. Hon har dessutom Fentanyl i kroppen. Vilka kände till att hon var där och vem av dessa har anledning att leta upp henne i stugan och varför? Kommissarie Claes Claesson och Veronika Lundberg har flyttat till Lund – nytt bo, ny tillvaro. Claes försöker göra staden på slätten till sin medan han leder sin första mordutredning på nya arbetsplatsen och Veronika möter sina utmaningar på kirurgkliniken i Malmö. Samtidigt oroar de sig över att dottern Klara har svårt att finna sig tillrätta i sin nya klass. Vi möter även strävsam sjukhuspersonal och cancersjuka patienter och anhöriga, som pendlar mellan hopp och förtvivlan.

CC8FA764-3807-4F5F-80F0-3B9757564C0F

Karin Wahlberg debuterade våren 2001, 51 år, på Wahlström & Widstrand med kriminalromanen ”Sista jouren”. Karin förstod nog inte att hon hade fått ett nytt yrke – hon är ju både utbildad lärare och läkare. Det kom att bli ytterligare sju böcker om Claes och Veronica, innan hon påbörjade en serie om ett lasarett under femtiotalet 2013 (”Än finns det hopp”). Vid dags dato finns tre delar om 

människorna på lasarettet i femtiotalets Ekstad. 2016 kom ”Cancerland – tur och retur” där Karin Wahlberg berättar om när hon fick diagnosen cancer i ändtarmen.

Måndag den 10 februari 19.00 gästar hon oss och biljettpriset är 180 kronor. Varmt välkommen

//Malin