Onsdag den 14 september hälsar vi Olle Lönnaeus och Magnus Abrahmsson välkomna till oss. Det kommer att bli en kväll i spänningens tecken, då båda våra författargäster är aktuella med nya thrillers.

Varmt välkommen!

Olle Lönnaeus är prisbelönad författare och journalist. Han debuterade som författare 2009 med ”Det som ska sonas”, med vilken han vann Svenska Deckarakademins debutantpris. Året därpå mottog han Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Hans böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder. För sin journalistik har han tre gånger mottagit Grävande journalisters guldspade. Olle är aktuell med ”Vakthundarna”, den fristående uppföljaren om Simon Olsson, fd SOG, som han påbörjade att skriva om i ”Gamen”.

Magnus Abrahamsson arbetar som manusförfattare och tv-producent och har arbetat med produktioner som Helikopterrånet, Svenska Fall och Infiltratören. Vid sidan av detta driver han Skilsmässopodden, och har i samband med den gett ut boken Lyckligt skild tillsammans med sin flickvän. ”Underström” är hans skönlitterära debut och första delen i Mord på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Vi på Saltkråkan spelades in och snart ska spelas in igen.