Vi är väldigt glada över höstens fina författarprogram och onsdag den 5 oktober gästas vi av Ulrika Rolfsdotter, Denize Karabuda och Ulrica Norberg. Det kommer bli en kväll där vi möter en annorlunda ambassadör i London, eftertänksamhet och katter och höstmörker i Ådalen.

Välkommen till en kväll i romanens och läsandets tecken och det levande mötet.

Ulrika Rolfsdotter är utbildad socionom och KBT-terapeut och har i många år jobbat på socialtjänsten i Gävle. Ulrika växte upp i den lilla orten Bjärtrå i Ångermanland och bor idag i Gävle, i ett hus från 1790 som sägs vara hemsökt. Våren 2021 släpptes hennes starka och välskrivna debutdeckare ”Rovhjärta” och hösten 2022 är hon aktuell med uppföljaren ”Syndabarn”. Det är andra boken med Annie Ljung i huvudrollen.

Denize Karabuda har berättat historier i hela sitt liv, först som skådespelare och senare som manusförfattare. Långfilmen ”Se upp för dårarna” (2007) var hennes första filmmanus och tillsammans med Emma Hamberg skapade hon TV-serien ”Sommaren-85” för SVT (2020). Denize bor i Stockholm med sin man, som hon har ett gemensamt barn och två bonusbarn med. ”Ambassadören på Portland Place”är hennes debutroman.

Ulrica Norberg är bästsäljande författare, journalist och filmvetare som länge intresserat sig för personlig utveckling, hälsa, djur och natur. Hon är en uppskattad föreläsare, andningscoach, yoga och meditationslärare som har utbildat hundratals yogalärare runtom i världen. Kärleken till katt kom tidigt och hon växte upp med katt i familjen. I vuxen ålder fortsätter katter att inspirera henne till ökad återhämtning, lugn, lek och kreativitet. Ulrica bor i Stockholm tillsammans med man, två barn, två katter och en hund.

Ulrica är en av de första i Sverige som startade en mer personlig träning i yoga och leder workshops, utbildningar och retreats för att fördjupa sin kunskap och fortsätta sina studier av yoga, sig själv och sin omvärld.