Höstterminens första författarkväll bjuder på tre författare av rang. Vi får besök av Anna Fredriksson, Åsa Hellberg och Lina Bengtsdotter. Alla är välkända författare med mängder av välskrivna böcker bakom sig och nu är de aktuella med nya intressanta alster. Vi ser fram emot en riktigt härlig kväll i litteraturens och läsandets tecken!

Välkommen!

Anna Fredriksson, bosatt i Stockholm, har sedan debuten med ”Sommarhuset 2011” gett ut tio romaner med relationer i centrum. Hennes romaner har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålts i över 700 000 exemplar. Hon är även manusförfattare och har skrivit manus till långfilmer och tv-serier som Rederiet, julkalendern Pelle Svanslös, Tjenare Kungen och Tisdagsklubben. Med den psykologiska thrillern ”Minnesförlusten” debuterar hon i spänningsgenren.

Åsa Hellberg är född i Fjällbacka och bosatt i Stockholm, har gått i täten för den svenska feelgoodvågen. Idag är hon bästsäljande författare som skriver om kvinnor, för kvinnor. Hennes böcker har sålts i över 1 miljon exemplar och finns översatta till arton språk. Åsa har skrivit både den hyllade romansviten om Sonja och trilogin om lyxhotellet Flanagans i London. ”Inte utan min syster” är den första delen i en ny serie – Systrarna från Fjällbacka, tre romaner som baseras på olika kvinnoöden från Åsa Hellbergs egen släkt.

Lina Bengtsdotter är uppvuxen i Gullspång och bor numera i Stockholm. Hon är utbildad lärare i svenska och psykologi och har publicerat en rad noveller i tidningar i Sverige och Norden. Hennes kriminalroman ”Annabelle” hyllades av både läsare och kritiker och ”Francesca” (2018) och ”Beatrice” (2020) fick också ett mycket fint mottagande och rättigheterna för böckerna har sålts till ett stort antal länder. Lina är aktuell med ”Lågorna”, en suggestiv spänningsroman.