Barnboksmässan och Älska barnböcker får besök av Fenix! Fenix är ett nystart förlag med barn- & ungdomslitteratur för arabisktalande läsare. Vi är glada över att kunna förmedla kunskap kring barn- och ungdomsböcker på arabiska och kanske skapa möjlighet fler barn att upptäcka litteraturens underbara värld. Passa därför på att besöka vår mässa eller inspirationskvällen och prata med Bodil Unenge

Bodil Unenge, förlagschef berättar:

Genom Fenix utgivning vill vi bidra till läsupplevelser för arabisktalande barn på deras eget språk, både i Sverige och utomlands. Självklart ser vi också möjligheter att nå ut på nya marknader och lära känna nya målgrupper. Jag ser mycket fram emot reaktionerna på de första böckerna.

Arabiska är idag det näst största språket i Sverige. Det finns 70 000 barn i svensk grundskola som har arabiska som modersmål. De behöver böcker! Både som underhållning och för läsförmågan.

Nyckeln till att lära sig ett nytt språk är att behärska sitt modersmål. De böcker som finns tillgängliga på arabiska i Sverige i dagsläget är ofta dyra pga av långa transporter.

Förlaget börjar med Lätt att läsa-böcker, ett välkänt och mycket uppskattat varumärke som passar perfekt för nybörjarläsaren. Vi kommer också att göra bilderböcker med parallelltext, dvs tvåspråkiga böcker. Då kan vuxna och barn läsa tillsammans på båda språken vill erbjuda de arabisktalande barnen samma böcker som deras klasskamrater läser, förhoppningsvis kan böckerna också bidra till utbyte och gemensamma läsupplevelser barnen emellan.

Varmt välkommen 

//Malin