Så var det dags att sammanfatta årets favoriter bland deckare och thrillers. Som alltid har vi många duktiga svenska författare att läsa och hylla! Som alltid hinner jag inte läsa så mycket som jag vill heller. Jag har många kvar att läsa, till exempel Börjlinds ”Kallbrand”, Wrångbergs ”Utstött”, Grebes ”Duvan”, Ahnhems ”Motiv X” och många fler. Får se vad jag hinner läsa innan vårens bokflod sätter fart.

Etta på min lista hamnar Anders Roslund med tredje boken om Piet Hoffman, ”Tre timmar”. Även utan Börge Hellström levererar Roslund en otäck och minnesvärd thriller, som landar i aktuella frågor som trafficking, flyktingar och hur Sverige behandlar de som kommer till vårt land. Trots att det gått månader sen jag läste den, minns jag den tydligt. På andra plats hamnar supersmarta Louise Boije af Gennäs med de första två böckerna i Blodlokan-trilogin. Välskrivna, högt tempo och klurig story. Det ska bli spännande att se hur hon avslutar trilogin. På tredje plats återfinns ”Vit krypta” av Mariette Lindstein, en tänkvärd och bitvis otäck historia om hur en sekt infiltrerar samhället. Första boken av tre planerade. Jag vill även nämna femman på listan, Per Schlingmanns ”Harpsund tur och retur”, som verkligen knockade mig. Politiskt aktuell, högt tempo och verkligen läsvärd. 

//Malin

2CC4183B-E62F-4155-8314-0174045EEB64

  1. ”Tre timmar” Roslund
  2. ”Blodlokan” och ”Skendöda” Louise Boije af Gennäs
  3. ”Vit krypta” Mariette Lindstein
  4. ”Mittvatten” Arne Dahl
  5. ”Harpsund tur och retur” Per Schlingmann
  6. ”Vännen” Joakim Zander
  7. ”Vintereld” Anders de la Motte
  8. ”Höstregn” Lars Wilderäng
  9. ”Vaggvisa” Lëila Slimani