På Onsdagsklubben den 22/5 19.00 får vi besök av omtyckta Anna Laestadius Larsson, som var Västervik läser författare 2016 och Maria Lilja som skriver om författarinnan Sigge Stark. 

Maria Lilja är antagligen okänd för de flesta, men är aktuell med en bok om författarinnan Sigge Stark. Maria Lilja är född i Stockholm 1960 och har en bakgrund som journalist och jurist. I ”Signe & Sigge” tecknar Maria Lilja ett porträtt av ett författarskap utöver det vanliga och ett livsöde som berör. Denna roman präglas också av en unik tillgång till material som aldrig tidigare publicerats.

C3B50399-F321-47E0-9725-BE927E38A3BC

I fyrtio år var författaren Signe Björnberg gift med maken Gösta. Hon skrev ett hundratal romaner om den eviga kärleken, men hennes egen kärlekshistoria slutade i tragedi. Signe Björnberg går till historien som en av Nordens mest produktiva författare. Hennes produktion omfattar ett hundrafemton romaner och ett femhundratal noveller skrivna under pseudonymen Sigge Stark. Men trots att hon var en Sveriges mest lästa författare, var hennes författarskap ständigt kritiserat och skrivandet gjorde henne aldrig rik.

6B8E199F-C4B6-48C8-A787-B80A2E45630C

Anna Laestadius Larsson är aktuell med romanen ”Kurtisanen”. Anna Laestadius Larsson har lång erfarenhet som journalist från bland annat Aftonbladet. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin, som Amelia och M-magasin, och ett stort antal tv-program. Dessutom medverkade hon under många år som kolumnist i Svenska Dagbladet. Förutom den kritikerrosade och älskade trilogin ”Barnbruden”, ”Pottungen” och ”Räfvhonan” om Hedvig Elisabeth Charlotta, har hon skrivit romanen ”Hilma” om konstnären Hilma af Klint. I ”Kurtisanen” återvänder Anna Laestadius Larsson till det sena 1700-talet. En tid då adelns siden och peruker existerade sida vid sida med rännstenens smuts och fattigdom, där fattiga kvinnor förväntades stå till välbärgade mäns tjänst men då idéer om ett annat, rättvisare samhälle just hade fötts. 

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Biljetter köper du i butiken och priset är 180 kronor/styck. 

Varmt välkommen till en kväll i romanens och skrivandets tecken!!!

//Malin