Denna härliga litteraturveckas andra Onsdagsklubb blir torsdag den 23 maj 19.00 och vi gästas av två favoritförfattare, Denise Rudberg och Martin Österdahl. Denise Rudberg är aktuell med en ny spännande historisk romanserie – där första boken heter ”Det första chiffret”. Martin Österdahl är aktuell med tredje boken om Max Anger – ”Järnänglar”.

Denise Rudberg är född 1971 och uppvuxen i Stockholm, där hon bor med sina två barn och sambo. Hon har studerat film och dramaturgi i New York. Denise är författare och krönikör och medverkar regelbundet i SVT:s kulturpanel. Våren 2019 startade hon tillsammans med Anders de la Motte podden ”Lomma-Karlaplan”, där de pratar om allt mellan himmel och jord. Lyssna om du inte gjort det.

0564BB1A-8646-4EAB-9B3C-6651FE17392F

Denise Rudberg har nått stora framgångar med sin Elegant crime-serie om den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – som löser fruktansvärda brott i överklassens salonger. Elegant crime-serien bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. Tidigare har hon har skrivit underhållningsromanerna ”Väninnan”, ”Storlek 37”, ”O.s.a.” som vunnit stora försäljningsframgångar. Romanerna ”Jenny S”, ”Åse”, ”Matilde” och ”Malin och Henrik” har utkommit på Albert Bonniers förlag. 

Martin Österdahl har studerat ryska, Östeuropa och ekonomi. Han var tidigare programdirektör på Sveriges Television. År 2016 debuterade han med spänningsromanen ”Be inte om nåd” som togs emot väl av läsare och kritiker. Han bor med fru och tre barn i Nacka.

42780643-94D8-4465-B19B-392A541A3837

Tredje delen om Max Anger ”Järnänglar” är en spänningsroman på hög internationell nivå. Den 11 september 2001 flyger två flygplan in i World Trade Center. En vecka tidigare kastar sig en UD-anställd man från en balkong på ett lyxhotell i Jerusalem. Händelsen kan få konsekvenser för Sverige och Max Anger får i uppdrag att utreda mannens död. I jakten på sanningen kommer Max ett hemligt svenskt brödraskap på spåren, med kopplingar till starka utländska krafter. När han utmanar dem vänds allt emot honom och han anklagas för att själv ligga bakom det dödsfall han utreder. Medan han försöker rädda sig själv tickar klockan obönhörligt ner mot den stora katastrofen. Den döde mannen i Jerusalem var bara startskottet.

Biljettpris 180 kronor och du köper dem i butiken. 

Varmt välkommen till en härligt kväll med historia och spänning i fokus!

/Malin