Vi är glada över att kunna välkomna mor och dotter Sten, Viveca och Camilla Sten till oss onsdagen den 26 november 19.00. Vårens kväll blev inställd pga sjukdom och nu hälsar vi dem välkomna för en ny kväll! Camilla är aktuell med ”Staden” och Viveca en ny Sandhamn-deckare.

Viveca Stens författarskap har väl inte undkommit någon, med de populära böckerna om Sandhamn har hon funnit sin plats på den svenska deckarhimlen. Camilla Sten debuterade 2015 med ”En annan gryning” och är i början av april aktuell med nya boken ”Staden”. Tillsammans skriver Viveca och Camilla rysartriologi Havsfolket, som är för barn och ungdomar (från 9 år och uppåt). Trilogin består av ”Djupgraven” (2016), ”Sjörök” och ”Mareld” och utspelar sig i skärgårdsmiljö, där nordisk folktro, svenska sagor och gammalt sjömansskrock bäddar för sträckläsning.

Camilla Sten är född i Stockholm 1992 och bor i Uppsala där hon läser till psykolog. Matlagning intresserar Camilla och hon har ett förflutet som frilansande mat- och restaurangskribent. ”Staden” som Camilla är aktuell med handlar om följande: Det har gått nästan sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Femhundra människor borta, utan ett spår. Ingen vet vad som hände. Var det en olycka, ett massjälvmord eller något helt annat? Spelade stadens nya fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?

Alice är en ung dokumentärfilmare med personliga band till Silvertjärn. En gång för alla vill hon ta reda på sanningen. Hon och hennes team ger sig av från Stockholm för att tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud, se oförklarliga saker och drabbas av märkliga olyckor. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också.

0A53EDD8-8854-4922-B246-DF4F48D6706F

Viveca bor utanför Stockholm med man och tre barn. Sedan barnsben har hon tillbringat somrarna på Sandhamn i Stockholms skärgård, där hennes släkt har haft hus i flera generationer. 1917 köpte hennes farfars far Oscar och farfars mor Lagerta familjens släkthus av sonen till en mästerlots. Viveca har under många år arbetat som chefsjurist på olika företag, senast på PostNord (svensk-danska posten), och har tidigare givit ut flera juridiska fackböcker. Böckerna i serien utspelar sig på Sandhamn och i centrum står huvudpersonerna Thomas Andreasson, kriminalinspektör och hans barndomsvän åklagare Nora Linde. Thomas är tillsammans med Pernilla, som han en gång skildes från efter att de förlorat sin lilla dotter Emily i plötslig spädbarnsdöd. Men de hittade tillbaka till varandra och har fått en ny liten dotter, Emily. Nora var tidigare var gift med läkaren Henrik men är nu tillsammans med piloten Jonas Sköld. Hon har två söner med Henrik och en dotter med Jonas. 

I botten för Sandhamnsböckerna ligger en undran över vilka drivkrafter som kan få en person att faktiskt begå ett mord. Att faktiskt beröva en annan människa livet. Därför tar varje bok sin utgångspunkt i olika drivkrafter som kan få en människa att göra det mest förbjudna, att begå ett mord. 

A647F411-0E92-4548-8C44-D28E2F7BDFA5

Vi ser fram emot en härlig kväll i litteraturens och skrivandet tecken!

Varmt välkommen

//Malin

Foto Camilla & Viveca Sten: Thron Ullberg

Foto Viveca Sten: Cornelia Nordström

Foto Camilla Sten: Stefan Tell